6 priljubljenih vrst otroških stenskih nalepk

Otroške stenske nalepke so eden najbolj preprostih načinov, da uredite prostor, ki ga za svojo igro, učenje in spanje uporablja vaš otrok. Lepljenje nalepk je enostavno in hitro, z njim pa se izognete umazaniji, ki bi jo povzročila poslikava stene. Poleg tega otroška stenska nalepka ne predstavlja trajnega posega v prostor, saj jo lahko kadar koli brez težav odstranite.

Vas zanima, katere otroške stenske nalepke veljajo za najbolj priljubljene?

Največkrat izbrane otroške stenske nalepke

Izbira motivov je velika, zagotovo pa so med njimi takšni, ki veljajo za klasiko, ter takšni, ki so nekoliko bolj specifični in si jih otroci zaželijo nekoliko manj pogosto. Na izbiro vpliva predvsem to, ali zanjo (predvsem pri mlajših otrocih) poskrbijo v celoti starši ali je otrok vključen pri izbiri. Prav tako je odvisno, ali želimo splošen motiv, primeren za oba spola in vse starosti, kar je najboljša izbira v primeru, da si sobo deli več otrok, ali pa se otroška stenska nalepka izbere glede na interese enega samega otroka, ki natanko ve, kaj mu je všeč in katere tematike so mu blizu.

Ponudbo dekorativnih nalepk za otroke si lahko pogledate na http://dekorativne-nalepke.si/stenske-nalepke/otroske, mi pa vam predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih med njimi.

1. Črke za ime

Pri malčkih se starši pogosto odločijo za kombinacijo različnih nalepk, med njimi pa so tudi črke, s katerimi se zapiše otrokovo ime. Črke so lahko enobarvne ali pisane, najbolj praktična pa je običajno odločitev za velike tiskane črke.

Otroške stenske nalepke - imena

Zelo priljubljene so otroške stenske nalepke z imeni otrok.

Otroška stenska nalepka v podobi črk se brez težav uporablja v sobicah, katere si deli več otrok, saj lahko z njihovo pomočjo enostavno prikažemo, katera postelja, katera miza ali kateri del sobe pripada posameznemu otroku. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na poučno plat teh nalepk – prav zapis lasnega imena je prva kombinacija črk, ki naj bi jo otrok obvladal.

2. Otroške stenske nalepke z motivi živali

Najmlajši se pričnejo s pomočjo kartonk hitro seznanjati z najrazličnejšimi živalmi in njihovimi glasovi ter lastnostmi – to je del najzgodnejšega učenja. Tudi stene otroške sobe lahko tako krasijo dekorativne nalepke, ki prikazujejo živali. Ali se boste odločili za eksotične živali ali domače živali, je odvisno od vas – gotovo pa boste veseli, ko boste ugotovili, da se jih je otrok naučil poimenovati.

Otroške stenske nalepke - živali

Izbira dekorativne nalepke z motivom živali bo zagotovo odlična.

Nalepke z živalmi so že primerne za ustvarjanje določene tematike v sobi. Če k njim kombinirate tudi drugo dekoracijo sobe in v primernih barvah ter vzorcih izberete posteljno perilo ter druge dodatke, lahko ustvarite prav poseben prostor za domišljijsko igro, ki je pri otrocih izjemnega pomena.

3. Sodobni junaki

Otroška stenska nalepka lahko prikazuje junaka iz filma, risanke, knjige oziroma pravljice, videoigrice.

Otroške stenske nalepke - risani junaki

Otroci obožujejo stenske nalepke z motivi risanih junakov.

Otroci pričnejo danes precej hitro z gledanjem televizije in tudi uporaba računalniške tablice je pri predšolskih otrocih zelo razširjena, zato ni prav nič presenetljivo, da si želijo na svojih stenah junake, kot so Hello Kitty, Super Mario, Spiderman, Strela McQueen, Minionsi …

4. Princeske, vile in balerine

Poznate kakšno deklico v predšolskem obdobju, ki je ne zanimajo vile, princese in balerine? Mi tudi ne! Prav zato so ti motivi najbolj priljubljeni.

Otroške stenske nalepke - princeske in balerine

Tudi za male princeske se najdejo številne dekorativne nalepke.

Poleg podob teh nežnih junakinj se lahko odločite tudi za stensko nalepko v obliki velike krone ali nežne stilizirane zapise lastnih imen deklic, ki so okrašena z zvezdicami, metulji in drugimi »princeskatimi« okraski.

5. Šport

Če so med deklicami priljubljene princese, zagotovo ni dečka, ki ga ne bi razveselila otroška stenska nalepka s športno tematiko. Kateri šport mu je najbolj pri srcu – nogomet, košarka, kolesarjenje, rolkanje, plezanje …

Otroške stenske nalepke - športi

Otroške stenske nalepke za vse male športne navdušence.

Fantje običajno niso nagnjeni k dekoraciji sob tako kot dekleta, a če so navdušeni nad športom, bodo gotovo našli nalepko, s katero bodo z veseljem okrasili svojo sobo.

6. Glasba

Glasba povezuje, sprošča in nas radosti. Učenje inštrumenta v glasbeni šoli je med našimi otroci zelo pogosto, in marsikdo se mu tudi precej posveti ter v glasbi najde svoj glavni hobi, ki bo morda nekoč prerasel celo v poklic.

Otroške stenske nalepke - glasba

Mladostniki radi izberejo raznovrstne motive iz sveta glasbe.

Note, napisi, povezani z glasbo, glasbeni inštrumenti in seveda nalepke, ki se nanašajo na posamezne glasbene skupine ali napisi, povezani z glasbo, so hit predvsem med najstniki.