Kdaj se odločiti za abstraktne nalepke?

Marsikdo se navdušuje nad nalepkami s podobo ptic, dreves in drugih »naravnih« podob, ki jih srečamo v svoji okolici, abstraktne stenske nalepke pa gotovo niso za vsakogar. Zakaj ne? Abstraktne podobe moraš najprej imeti rad in se znati zatopiti v njihove črte in krivulje, poleg tega pa moraš imeti za njihovo namestitev še primerno opremljeno stanovanje. Abstraktne dekorativne nalepke se podajo predvsem v sodobno opremljena domovanja, kjer lahko odlično dopolnijo že izbrani stil. Zlasti takrat, ko je ta minimalističen, lahko vnesejo vanj nekaj igrivosti in popestritve.

Moderne abstraktne stenske nalepke

Abstraktne dekorativne nalepke imajo lahko podobo, ki je ne more nihče razvozlati, ali pa geometrijski liki, črke, številke in napisi tvorijo večjo, dobro znano podobo. Največkrat so abstraktne stenske nalepke enobarvne, lahko pa kombiniramo tudi odtenke in različne barve. In včasih so resnično lahko povsem preproste: tudi del stene, prekrit s pikami različnih barv ali črnimi šestkotniki je lahko videti izjemno zanimivo.

Abstraktne dekorativne nalepke se pogosto poigravajo z nami. Nekdo ob opazovanju vzorcev, likov in krivulj vidi eno podobo, spet drugi pa drugo. In prav to je najboljše – da lahko vsakdo vidi nekaj svojega in se tako povsem prepusti svoji domišljiji.

  • Abstraktna nalepka - Šestkotniki

Abstraktne podobe pa lahko sestavljajo tudi vsakdanje upodobitve. Tako je lahko nalepka v kuhinji, ki obroblja kuhinjski pult, na daleč videti abstraktna, ko pridemo bliže, pa ugotovimo, da se v njej na primer skrivajo podobe kuhinjskega pribora.

Abstrakcija lahko včasih popestri tudi steno v celoti. Pisane črte, vijuge in nekateri bolj izrisani elementi lahko tvorijo kompozicijo, ki se zdi kot kakšen neurejen grafit, na katerega so se dolga leta nanašali napisi in poslikave.

Abstraktna dekoracija za poslovne prostore

V poslovnih prostorih so abstraktne dekorativne nalepke pogosteje v uporabi kot doma. Zakaj? V poslovnih prostorih si želimo nekaj pisane pestrosti, ki poživi, ne moremo pa si privoščiti pretirane igrivosti. Abstraktne nalepke za steno so torej kot nalašč.

Kadar so vzorci takšni, da se dopolnjujejo in skladajo v pasu, je včasih videti, kot bi bil del stene prekrit z zanimivo abstraktno tapeto. Kadar so liki samostojni, pa jih lahko brez težav razporedimo tako, da dopolnjujejo postavitev pisarniškega pohištva. Celo tablo s sporočili ali kotiček za pitje kave lahko obrobljajo in ga tako ločujejo od preostanka prostora.

Abstraktne nalepke kot okvirji

Mnoge abstraktne stenske nalepke so zasnovane v obliki večjih okvirjev najrazličnejših oblik. Ker imajo na sredi prazen prostor, lahko tega izkoristimo. Vanj umestimo fotografije in stenska nalepka se spremeni v okvir za sliko. Prav tako lahko abstraktne dekorativne nalepke s praznino na sredi uporabimo v ozadju na steno pritrjenih polic, kot ozadje za stenske cvetlične lončke in podobno.