Kakšne so cene dekorativnih nalepk?

Pri odločitvi za dekoracijo doma s stenskimi nalepkami marsikdo najprej pomisli na ceno. So cene stenskih nalepk zasoljene ali primerne za njegov oz. njen žep? Je cena dekorativne nalepke odvisna od proizvajalca oziroma od prodajalca ali bolj štejejo materiali in velikost?

Najprej naj vam povemo, da se vam glede cene ni potrebno prav nič bati. Ne glede na to, da so cene dekorativnih nalepk včasih videti visoke, se za vsakogar najdejo takšne, ki mu tudi glede stroška povsem ustrezajo – potrebno je le biti nekoliko iznajdljiv.

Cena stenske nalepke je odvisna od motiva in velikosti

Na strošek izdelave stenske nalepke vpliva v največji meri to, kakšna je njena velikost, saj večji del cene stenskih nalepk predstavlja prav material. Ravno tako je odvisno, kako kompleksna je nalepka – kadar je ta sestavljena iz več barv, je z izrezovanjem samolepilne folije ter sestavljanjem elementov v končno različico vsekakor več dela, prav tako pa je izrez motiva iz materiala počasnejši, če ima velik motiv cel kup drobnih detajlov.

Načeloma se velja pri izbiri stenske nalepke najbolj posvetiti velikosti, saj lahko z njenim prilagajanjem največ prihranimo. Najmanjše stenske nalepke so vam na voljo za manj kot deset evrov, cena dekorativne nalepke, ki prekriva skoraj pet metrov dolžine stene in več kot dva metra in pol njene višine, pa lahko znaša tudi več sto evrov. Tovrstne stenske nalepke za domačo uporabo seveda niso primerne, temveč služijo bolj dekoraciji poslovnih ali javnih prostorov.

Velikost stenske nalepke

Na ceno dekorativne nalepke v največji meri vpliva njena velikost.

Za uporabo doma še vedno velja, da naj stenske nalepke prekrivajo zgolj del stene, okoli pa naj bo dovolj praznega prostora, da imamo občutek, da je prostor uravnotežen in dobro »diha«. Če je nalepka velika na primer 100 x 80 centimetrov, mora biti okoli nje na vseh straneh še približno po en meter prostora – to pa že pomeni, da smo dejansko na treh metrih dolžine. Za dekoracijo doma naj vas astronomska cena stenske nalepke torej nikar ne skrbi, saj nalepka ne bo nikoli toliko velika, da bi zanjo morali odšteti celo premoženje.

Cene dekorativnih nalepk so nekoliko višje, če želite izdelavo unikatnih motivov oziroma motivov, ki niso del redne ponudbe – še posebej, če niste sami poskrbeli za oblikovanje. Za izdelavo stenskih nalepk je potrebno izbrani motiv dostaviti »v vektorjih«. Zgolj sličica, ki jo narišete na roko ali napis, ki ga zapišete v urejevalniku besedil, nista dovolj. A ponovno – takšne želje za domačo uporabo niso ravno pogoste in se bolj nanašajo na nalepke za poslovne prostore.